Paavo Arhinmäki ehdolle Vasemmistoliiton varapuheenjohtajaksi
Toimittajat ovat koko ajan soitelleet, mitä teen Vasemmistoliiton puheenjohtajakilvan suhteen. Laitan tänään tällaisen tiedotteen eteenpäin.
—
Vasemmistoliiton helsinkiläinen kansanedustaja Paavo Arhinmäki, 30, asettuu ehdolle Vasemmistoliiton varapuheenjohtajaksi kesäkuun puoluekokouksessa. Arhinmäki haluaa rakentaa puolueesta aktiivista ja rohkeaa aloitteentekijää ja tavoittelee puolueen ensimmäisen varapuheenjohtajan paikkaa kokouksessa.
"Pyyntöjen määrä ja paine asettua Vasemmistoliiton puheenjohtajan Martti Korhosen vastaehdokkaaksi on ollut suuri. Vaikka pahan vaalitappion jälkeen olisi hyvä käydä keskustelua puolueen linjasta myös puheenjohtajakilvan kautta, voi puoluetta uudistaa muutenkin kuin vaihtamalla puheenjohtajaa. Puolueen varapuheenjohtajat voivat ottaa merkittävää roolia puolueen uudistamisessa niin asia- kuin johtamiskysymyksissä, ja sellaista roolia aion tavoitella", Arhinmäki toteaa.
"Ratkaisuuni olla asettumatta puheenjohtajaehdokkaaksi vaikuttivat myös henkilökohtaiset syyt. Vastavalittuna kansanedustajana haluan hoitaa tätä tehtävää mahdollisimman hyvin ja en ole varma, miten voimani riittäisivät tässä vaiheessa sekä puheenjohtajuuden että kansanedustajan tehtävän hoitamiseen. Seuraavassa puoluekokouksessakin olen kuitenkin vasta 33-vuotias", Arhinmäki muistuttaa.
Paavo Arhinmäki haluaa Vasemmistoliiton suhtautuvan vaalitappioonsa vakavasti. Puolueen pitää ottaa uudestaan aloitteellinen muutoksentekijän rooli. Arhinmäki haluaa kehittää Vasemmistoliittoa politiikaltaan ja toimintatavoiltaan modernimmaksi ja uudistavammaksi puolueeksi.
"Vasemmistoliiton on suunnattava toimintaansa vahvemmin kansalaisjärjestöjen ja -yhteiskunnan suuntaan. Uudet poliittiset avaukset ja ideat eivät niinkään nouse eduskunnan tai puolueiden sisältä vaan kansalaisyhteiskunnasta. Meidän pitää olla uusien liikkeiden äänitorvi."
"Vasemmistoliiton on vahvistettava poliittista linjaansa ja tuotava se esiin se terävämmin ja uskaliaammin. Oppositiossa olevien vasemmistopuolueiden välillä tarvitaan yhteistyötä esimerkiksi työelämäkysymyksissä, mutta samaan aikaan on uskallettava erottautua esimerkiksi perusturvaan, ympäristöön ja ilmastoon sekä energiapolitiikkaan liittyvissä teemoissa", Arhinmäki toteaa.
Kommentteja (6)